עומדים לעשות שיעור נהיגה ראשון? הכנו לכם מאמר שיעשה לכם קצת סדר על כל הדברים שחשוב שתדעו לפני השיעור נהיגה!
שיעור נהיגה ראשון
שיעור נהיגה ראשון הוא בהחלט מרגש, אבל יש לקחת בחשבון שהשיעורים בפועל, כלומר הכוללים נהיגה הלכה למעשה – מתחילים רק בהמשך. בדרך כלל, החל מהשיעור השני, או לחילופין, התלמידים יוכלו לנהוג לקראת סוף השיעור הראשון. אם כך, מה בדיוק כולל שיעור נהיגה ראשון וכיצד יש להתכונן זה? הנה כמה מהדברים ששיעור נהיגה ראשון יכלול:
- הכרת הרכב - כולל מערכות בטיחות וכן כלל המערכות המשמשות את הנהגים.
- מראות - שיעור נהיגה ראשון אוטומט או ידני, יכלול קודם לימוד שימוש נכון במראות הנהג.
- חוקים - שיעור נהיגה ראשון יכלול הכרת חוקי הכביש הבסיסיים.
- נהיגה בסיסית - כולל פניות בסיסיות ותמרונים בסיסיים, מה שמבוצע בד"כ במגרש חניה.
>>>אולי יעניין אתכם מחירון שיעורי נהיגה
מה צריך לדעת לפני שיעור נהיגה ראשון?
אם אתם שואלים מה צריך לדעת לפני שיעור נהיגה ראשון, חשוב להבחין בתור התחלה בין ידני לאוטומט. רכבים ידניים הם רכבים אשר כוללים שימוש בקלאץ', מה שנקרא "מצמד" בעברית תקנית. רכבים אוטומטים, לעומת הידניים, מצריכים רק החלפת הילוך מ-P ל-D כדי להתחיל נסיעה.
אם אתם מחפשים טיפים לשיעור נהיגה ראשון, הטיפ הכי חשוב הוא להישאר קשובים במהלך השיעור הראשון. בפועל, השיעור הראשון עשוי להיות מעט משעמם עבור חלק מהתלמידים, אבל חשוב להשאיר אוזניים פתוחות כדי להכיר טוב יותר את הרכב ולהקשיב לדברי מורה הנהיגה.
איך להתכונן לשיעור נהיגה ראשון?
בין אם אתם נרשמים ללמוד שיעור נהיגה ראשון אוטומט או נרשמים ללמוד נהיגה על ידני, קחו בחשבון שהכול מתבצע בצורה הדרגתית ושיטתית. אם אתם לחוצים לקראת השיעור הראשון, זכרו שאף אחד לא יזרוק אתכם באמצע איילון או כביש 4 כדי להתמודד בעצמכם.
בהתחלה, מתחילים לנהוג ברחובות שקטים ברחבי העיר שבה אתם מתגוררים. לאחר כמה שיעורים (הכמות משתנה בהתאם להתקדמות), יורדים לכבישים המהירים כדי לחוש אותם יותר מקרוב. וגם אז, כאשר יורדים לכביש המהיר, עושים זאת בהדרגה ולמשך מקטעים קצרים.
>>>ראו כמה שיעורי נהיגה צריך
שיעור נהיגה בראשון כולל חניה ברוורס?
הנושא של חניה ברוורס עשוי גם כן עשוי לגרום לתלמידים לחשוש, אז קחו בחשבון שיש דרכים ללמוד לחנות כך. באופן כללי, אלא אם התלמיד מבקש בעצמו לעשות זאת, שיעור נהיגה ראשון לא אמור לכלול חניית רוורס. בדרך כלל, מתחילים להתאמן על חניות לאחר כ-3 – 5 שיעורים.
כמו כן, לאחר כמה שיעורי נהיגה מומלץ לקבוע שיעור בשעות הערב, כדי להתאמן על נהיגה בתנאים סביבתיים שונים.
לסיכומו של דבר, הדרך הכי טובה להתכונן לשיעור נהיגה ראשון היא פשוט להגיע רגועים וקשובים. נהיגה היא לא מדע טילים, אבל צריך להתאקלם לרעיון לפעמים תוך כדי התהליך. גם אם במהלך השיעורים הראשונים פחות הולך לכם, תנו לזה קצת זמן ויהיה בסדר. עם קצת אימונים, כולם בסופו של דבר הופכים להיות נהגים מהמניין.