טעויות טסט נפוצות, במה תלמידי נהיגה עשויים לטעות, וכיצד ניתן להימנע מטעויות אלו בטסט? – צוות פורטל נהג בקליק מסביר.
הדרך ללא טעויות בטסט
רישיון הנהיגה הנכסף הוא אחד מחלומותיהם הרטובים של בני נוער עד גילאי 17, בעוד שרבים מהנבחנים בטסט מוצאים את עצמם נכשלים בטסט הראשון. אם גם לכם זה קרה, דעו שיש אתכם עוד רבים וטובים באותה הסירה. לא נורא, זה לא סוף העולם אלא רק הזדמנות לשפר ולחדד את יכולות הנהיגה שלכם עד הטסט הבא. הנה כמה מהטעויות הכי נפוצות במהלך טסטים, המשיכו לקרוא.
טעות #1 – אי תשומת לב לתמרורים
נבחנים רבים, עוד משיעורי הנהיגה שלהם, מתרגלים לכך שאם מורה הנהיגה לא אומר שום דבר, ממשיכים בנהיגה ישרה. בפועל, המנהג הזה גורם לתלמידים להקטין את המודעות שלהם לסביבה, מה שיכול לעלות בטעויות במהלך הטסט. אם למשל תמשיכו לתוך שביל "אין כניסה" רק בגלל שהטסטר לא אמר לפנות ימינה או שמאלה, זה אומר שלא הבחנתם בתמרור הרלוונטי. טעות כזאת יכולה לעלות לכם בטסט, אז שימו לב לתמרורים.
טעות #2 – אי הסתכלות במראות
אנחנו רוצים לציין משהו שייתכן שלא אמרו לכם עד עכשיו – טסט חיצוני לנהיגה מצריך יכולת משחק מסוימת. אתם לא צריכים להיות שחקני הבימה, אבל אתם כן צריכים להפגין ולהדגיש את התנועות שלכם כדי שהטסטר יידע שאתם החלטיים ויודעים מה אתם עושים. למשל, כאשר אתם מביטים במראות הצד או במראת הנהג העליונה, ממש תסיטו את הראש ותפגינו בפני הטסט שאתם מודעים לפעולה שלכם. אם תסתכלו במראות רק על ידי הסטת המבט בעיניים, לא בטוח שהטסטר יבחין בכך שאתם מודעים למראות.
טעות #3 – טעויות בחנייה
חנייה היא אחד מההיבטים שהכי מפחידים תלמידי נהיגה, והאמת שלא ממש בצדק. עצה מאיתנו, אל תילחצו ואל תחששו שמא לא תצליחו להחנות את הרכב במידת הצורך. כדי להסיר חששות מהנושא הזה, כדאי פשוט לתרגל כמה שיותר במהלך שיעורי הנהיגה שלכם. אם אתם עדיין לא מרגישים מוכנים, אז אולי עדיף לקחת עוד כמה שיעורים כדי לבסס טוב יותר את כישורי החנייה שלכם.
טעות #4 – איתותים בעת פניות
לא כולם זוכרים לאותת שמאלה וימינה לפני פניות, וזו טעות שבהחלט יכולה לעלות לכם בטסט. באופן כללי, טסטרים לא בהכרח ממהרים להכשיל על אי-איתות, אבל עדיף שלא להסתכן בכך. לפני שאתם עולים לרכב של הטסטר, תקפידו לשנן לעצמכם בראש את הנושא הזה של איתות. אם אתם לא מאותתים בכביש עירוני עמוס, דבר כזה עשוי להוביל לתאונת דרכים, זכרו זאת.
לסיכום, טעויות שונות עשויות להוביל לכישלון בטסט, ולכן חשוב לבחון כל סיטואציה לגופה. אם יש לכם חשש שמא הכשילו אתכם שלא בצדק, תמיד אפשר לנסות לערער על החלטת הטסטר.