טיפים לטסט יכולים לעזור להתכונן למבחן עצמו, אבל חשוב להבין כי טיפים להצלחה בטסט יכולים לעזור עד נקודה מסוימת. כשאתם עולים לכביש עם הבוחן, הדברים תחת האחריות שלכם והצלחת הטסט תלויה גם בגורמים סביבתיים בלתי צפויים. הנה מה שצריך לדעת
טיפים לטסט
בין אם אתם מחפשים טיפים לטסט ראשון או טיפים לטסט שני, טיפים להצלחה בטסט נהיגה יכולים לכלול כמה וכמה היבטים שונים של המבחן. למשל, טיפים לטסט נהיגה יכולים להתייחס להתמודדות עם הכביש וגורמים חיצוניים, בעוד כי טיפים להצלחה בטסט ראשון ושני יכולים להתמקד גם בכל מה שקשור לבוחן עצמו וכמובן, לעצמכם. היכן מתחילים? עם הטיפים הכלליים הבאים:
- כיוונון סביבת הנהג - איך שאתם נכנסים לרכב, הראו לבוחן שאתם שולטים בסביבת הנהג שלכם ע"י כיוונון מראת נהג, כיסא נהג ומראות צד.
- היו ענייניים - תהיו פרקטיים ואל תחפשו להתיידד עם הבוחן, הוא לא חבר שלכם.
- חגורת בטיחות - אל תניעו לעולם את הרכב מבלי שאתם חגורים.
- שינה טובה - חשוב לישון טוב לילה לפני הטסט, לא לבלות בכל מיני פאבים עד אמצע הלילה.
>>>ראו גם איך יודעים אם עברתי טסט
איך להצליח בטסט ובמה ההצלחה תלויה?
אם אתם שואלים איך להצליח בטסט, קודם כל בואו נבדיל בין טיפים לטסט חיצוני לבין טיפים לטסט פנימי. כמו כן, חשוב להבחין בין טיפים לטסט ידני לבין טיפים לטסט על אוטומט. מבחינת טסטים פנימיים, העצה הכי טובה היא לגשת למבחן רק לאחר שמרגישים מספיק בנוח מאחורי ההגה.
נכון להיום, כמות השיעורים המינימלית הנדרשת לפני טסט היא 28 שיעורים, אבל אפשר ומומלץ לקחת עוד כמה שיעורים לפני שניגשים לטסט פנימי או חיצוני. להזכירכם, טסט פנימי הוא כאשר ניגשים למבחן במסגרת בית הספר לנהיגה, כלומר טסט פנימי מועבר ע"י המורה שלכם (או מורה אחר מאותו בית הספר). בין אם אתם נבחנים על ידני או אוטומט, בטס פנימי או חיצוני, הקפידו על הטיפים הבאים:
- הקפידו תמיד למקם 2 ידיים על ההגה.
- הקפידו על עצירות מלאות בתמרורי עצור עד כדי שילוב הגיר להילוך ראשון ברכב ידני.
- תמיד תקפידו לשמור על רווח ביניכם לבין המכונית לפניכם.
- גם אם אין הולכי רגל בסביבה, הקפידו להאט לפני מעבר חצייה.
- שמרו תמיד על הנתיב הימני.
- תמיד תסתכלו במראות הצד ומראת הנהג העליונה, אפילו תבצעו ממש תנועה עם הראש לכיוון המראות כדי שהטסטר יבחין בכך.
עד כמה יש הבדלים בין טסט ראשון לשני?
אין הרבה הבדלים בין טסט ראשון לטסט שני, אבל כן יש הבדלים בין סוגי הכבישים שבהם תיבחנו. כמו כן, יש להיות מוכנים לנסיעה בתוך כיכרות עירוניות וכן נהיגה בכבישים מהירים. ברוב המקרים טסט נהיגה יכול להימשך כחצי שעה ועד 50 דקות, אבל לעיתים הוא נגמר מהר מהצפוי. מה לעשות במקרים אלו?
כאמור לעיל, לא פעם, נבחנים נכנסים לרכב, מבצעים טעות שנחשבת קריטית ומוצאים עצמם מסיימים את הטסט מוקדם מהצפוי, לפעמים אפילו תוך כמה דקות מתחילת הטסט. במקרים אלו, נסו שלא למצוא את עצמכם מתווכחים עם הטסטר. תקבלו את העובדה שהוא כנראה הכשיל אתכם, מה שעשוי להיות לא נעים, אבל זה חלק מהתהליך לעיתים.
גולשי האתר התעניינו גם במאמרים הבאים: